Przekaż1%

przyłacz się do corocznej

wielkanocnej zbiórki żywności

i zostań bankierem żywności

Bankowcy

Bank Żywności we Wrocławiu powstał w październiku 2003 r. jako wspólna inicjatywa pięciu organizacji pozarządowych:   

1. Fundacji im. ks. Władysława Latosa

2. Wrocławskiego Sejmiku Osób Niepełnosprawnych 

3. Związku Harcerstwa Rzeczypospolitej (Okręg Dolnośląski) 

4. Stowarzyszenia Pomocy "Ludzie Ludziom" 

5. Stowarzyszenie Warsztatów Terapi Zajęciowej 

W 2005 r. Bank Żywności we Wrocławiu został przyjęty w poczet członków Federacji Polskich Banków Żywności.


ZARZĄD

Błażej Krasoń - Prezes Zarządu

Monika Włostowska - Wiceprezes Zarządu

Agnieszka Krasoń - Członek Zarządu 


 


 

BIURO

Błażej Krasoń - Dyrektor

Zespół ds. współpracy z partnerami instytucjonalnymi i biznesowymi,

Alicja Włostowska -  Koordynator działań administracyjnych, sekretariat,  ewidencja i koordynacja współpracy z placówkami handlowymi. 

Monika Kraszewska - Specjalista ds. szkoleń i wolontariatu 


MAGAZYN I TRANSPORT

Janusz Tymon - Specjalista ds. dystrybucji, Kierownik Magazynu

Tomasz Leja -   Specjalista ds. logistyki i ewidencji żywności / koordynator programów unijnych.

Bolesław Krutin - Specjalista ds. dystrybucji, Magazynier