przyłacz się do corocznej
wielkanocnej zbiórki żywności
i zostań bankierem żywności
Bank Żywności we Wrocławiu powstał w październiku 2003 r. jako wspólna inicjatywa pięciu organizacji pozarządowych:
1. Fundacji im. ks. Władysława Latosa
2. Wrocławskiego Sejmiku Osób Niepełnosprawnych
3. Związku Harcerstwa Rzeczypospolitej (Okręg Dolnośląski)
4. Stowarzyszenia Pomocy "Ludzie Ludziom"
5. Stowarzyszenie Warsztatów Terapi Zajęciowej
W 2005 r. Bank Żywności we Wrocławiu został przyjęty w poczet członków Federacji Polskich Banków Żywności.
ZARZĄD
Błażej Krasoń - Prezes Zarządu
Monika Włostowska - Wiceprezes Zarządu
Agnieszka Krasoń - Członek Zarządu
BIURO
Błażej Krasoń - Dyrektor
Zespół ds. współpracy z partnerami instytucjonalnymi i biznesowymi,
Alicja Włostowska - Koordynator działań administracyjnych, sekretariat, ewidencja i koordynacja współpracy z placówkami handlowymi.
Monika Kraszewska - Specjalista ds. szkoleń i wolontariatu
MAGAZYN I TRANSPORT
Janusz Tymon - Specjalista ds. dystrybucji, Kierownik Magazynu
Tomasz Leja - Specjalista ds. logistyki i ewidencji żywności / koordynator programów unijnych.
Bolesław Krutin - Specjalista ds. dystrybucji, Magazynier