Przekaż1%

przyłacz się do corocznej

wielkanocnej zbiórki żywności

i zostań bankierem żywności

Bankowcy

Bank Żywności we Wrocławiu powstał w październiku 2003 r. jako wspólna inicjatywa pięciu organizacji pozarządowych:   

1. Fundacji im. ks. Władysława Latosa

2. Wrocławskiego Sejmiku Osób Niepełnosprawnych 

3. Związku Harcerstwa Rzeczypospolitej (Okręg Dolnośląski) 

4. Stowarzyszenia Pomocy "Ludzie Ludziom" 

5. Stowarzyszenia Warsztatów Terapii Zajęciowej 

W 2005 r. Bank Żywności we Wrocławiu został przyjęty w poczet członków Federacji Polskich Banków Żywności.


ZARZĄD

Błazej Krasoń - Prezes Zarządu

Piotr Gluz - Wiceprezes Zarządu

Agnieszka Krasoń - Członek Zarządu 


KOMISJA REWIZYJNA

Erazm Humienny

Małgorzata Gorący 

Artur Mika


BIURO

Piotr Gluz - Dyrektor

Malwina Grudzień - Specjalista ds. projektów

Monika Majewska-Dziuban - Specjalista ds. szkoleń i wolontariatu 


MAGAZYN I TRANSPORT

Tomasz Leja - Specjalista ds. logistyki i ewidencji żywności 

Bolesław Krutin - Specjalista ds. dystrybucji i magazynu

Piotr Pietrzak - Specjalista ds. magazynu